In de rubriek 'agenda'  is nieuws te vinden over aanstaande bijeenkomsten.

 

We houden ons aanbevolen voor nieuwsberichten over andere gebeurtenissen, aktiviteiten en bijeenkomsten. Wie nieuws wil aanmelden voor de website, kan dat doen via het contactformulier.

 

========================================================================

Cursus voor jouw kring of werkgroep? Startdag voor cursusleiders op 5 juni

 

‘De ontspanning, aandachtige tekst-lezing, het schrijven, schilderen, wandelen en de rustmomenten op de avond; wat fijn die diverse vormen.

 

De Franciscaanse spiritualiteit nodigt heel concreet uit tot bezinning en hernieuwing van de dagelijkse praktijk. De concrete suggesties voor een duurzame levensstijl werden steeds weer open en vrij besproken.

 

Heel inspirerend allemaal.’

 

Hoe kun je groen en geïnspireerd leven? De cursus Verduursamen met Franciscus (3 à 7 bijeenkomsten) nodigt deelnemers uit tot bezinning en hernieuwing van de dagelijkse praktijk vanuit de Franciscaanse leefstijl. Ze worden vanuit de leefthema’s uitgenodigd met de SDG’s en enkele vuistregels een eigen groen leefstijl (verder) op te bouwen. De ervaringen met het boek zijn zeer positief. Je krijgt achtergrondinformatie en inspiratie, tips over de opzet en focus van de cursus.

 

- Kom je meedoen?

 

Aanmelden en info: info@corinnegroenendijk.nl

 

https://corinnegroenendijk.nl/cursus-voor-jouw-kring-of-werkgroep-startdag-voor-cursusleiders-op-5-juni/

Contemplatieve Retraites - Theresia de Meijer

Nascholing geestelijk begeleiders - Eigenheid in contemplatief luisteren

27-29 nov. 2022        Nascholing geestelijk begeleiders Eigenheid in contemplatief luisteren - Sint Michael, Steyl    

Deze training is een vervolg op de opleiding Geestelijke Begeleiding en bouwt voort op het spirituele proces dat u daarin bent aangegaan. U gaat verder met het verkennen van uw eigenheid als geestelijk begeleider.

In een veilige groepsomgeving wordt er in deze cursus ruimte gemaakt voor contemplatieve werkvormen van inkeer, stilte en ‘naar binnen luisteren’. De groei in bewustwording van uw eigenheid staat ten dienste van aandacht voor het proces van de ander. Daarom besteden we in deze training ook aandacht aan het oefenen in luisteren naar de begeleide vanuit de ontdekking van uw eigen grondhouding.

Een impressie van de thematiek vindt u in de lezing van Kick Bras ter gelegenheid van het jubileum van Gaandeweg, vereniging van Geestelijk Begeleiders in België en Nederland en in het artikel 'Verstillen in het mysterie' van Petra Galama .