In de rubriek 'agenda'  is nieuws te vinden over aanstaande bijeenkomsten.

 

We houden ons aanbevolen voor nieuwsberichten over andere gebeurtenissen, aktiviteiten en bijeenkomsten. Wie nieuws wil aanmelden voor de website, kan dat doen via het contactformulier.

 

========================================================================

VerduurSamen met Franciscus

Verduurzamen is nodig, maar hoe doe je dat? Corinne Groenendijk ging te rade bij Franciscus van Assisi die uitnodigde tot kwetsbaar, betrokken, vredevol, eenvoudig en vooral vreugdevol leven. Met deze thema’s ontwikkelde ze een groene en geïnspireerde leefstijl voor nu.

Afgelopen 13 september zijn zo’n 13 collega’s/studieleiders gestart met een kennismaking en oefening om de cursus Verduursamen te gaan geven in eigen gemeente. We ontdekten wat onze eigen motivatie is om te verduurzamen en welke beslissingen (veel) verschil kunnen maken. Corinne Groenendijk gaf uitleg bij de verschillende thema’s van het boek. Tijdens een Emmauswandeling overdachten we wat we hadden gehoord, genoten van de natuur om ons heen, en wisselden de eerste ideeen uit om met het thema Verduurzamen aan de slag te gaan. Want een duurzame leefstijl ontwikkelen is veel leuker samen! Corinne heeft een steen in de vijver gegooid, wij mogen de eerste cirkel zijn!

Wil je ook meedoen als cursusleider?

-op 17 februari 2023 is er een introductiedag voor mensen die overwegen met de cursus aan het werk te gaan of gewoon geinspireerd willen worden.

-In april/mei start de 2de groep met een intro en evaluatiedag en tussendoor verzamelen van duurzame ideeen.

Aanmelden kan bij crgroenendijk@hetnet.nl

 

Titus Brandsma Dag in de Sionskerk in Zwolle, 22 maart 2023


- Sionskerk, Glanerbeek 10, 8033 BA Zwolle, tel. 038-4537075, afslag Zwolle Noord
- Aanmelding : kan tot maandagavond 20 maart, via email ; devriesvrolijk@tiscali.nl

Middag- en avondprogramma met onder meer:       
- Wie was Titus Brandsma ?  Wat voor relatie en verbinding had hij met de Moderne Devotie, Titus Brandsma zelf over Geert Groote en de Moderne Devotie, door Mink de Vries, Coördinator Actuele Modene Devotie Beweging
- Titus, een mysticus, maker van de Kruisweg in Dokkum, toelichting door ds. Herman de Vries, predikant en lekenkarmeliet.
- Bezoek Thomas a Kempis Museum, en Bergklooster, op Agnietenberg
- Delen en ontvangen in gesprek rond tekst van Titus (onder de maaltijd). Collatio / Geloofsgesprek, o.l.v. ds.Hans Tissink Ontmoetingshuis Moderne Devotie
- Lezing Titus Brandsma Heilig.

Meer informatie vind je hier.

Contemplatieve Retraites - Theresia de Meijer

Nascholing geestelijk begeleiders - Eigenheid in contemplatief luisteren

27-29 nov. 2022        Nascholing geestelijk begeleiders Eigenheid in contemplatief luisteren - Sint Michael, Steyl    

Deze training is een vervolg op de opleiding Geestelijke Begeleiding en bouwt voort op het spirituele proces dat u daarin bent aangegaan. U gaat verder met het verkennen van uw eigenheid als geestelijk begeleider.

In een veilige groepsomgeving wordt er in deze cursus ruimte gemaakt voor contemplatieve werkvormen van inkeer, stilte en ‘naar binnen luisteren’. De groei in bewustwording van uw eigenheid staat ten dienste van aandacht voor het proces van de ander. Daarom besteden we in deze training ook aandacht aan het oefenen in luisteren naar de begeleide vanuit de ontdekking van uw eigen grondhouding.

Een impressie van de thematiek vindt u in de lezing van Kick Bras ter gelegenheid van het jubileum van Gaandeweg, vereniging van Geestelijk Begeleiders in België en Nederland en in het artikel 'Verstillen in het mysterie' van Petra Galama .