VerduurSamen met Fransciscus - 17 februari 2023

VerduurSamen met Franciscus

Verduurzamen is nodig, maar hoe doe je dat? Corinne Groenendijk ging te rade bij Franciscus van Assisi die uitnodigde tot kwetsbaar, betrokken, vredevol, eenvoudig en vooral vreugdevol leven. Met deze thema’s ontwikkelde ze een groene en geïnspireerde leefstijl voor nu.

Afgelopen 13 september zijn zo’n 13 collega’s/studieleiders gestart met een kennismaking en oefening om de cursus Verduursamen te gaan geven in eigen gemeente. We ontdekten wat onze eigen motivatie is om te verduurzamen en welke beslissingen (veel) verschil kunnen maken. Corinne Groenendijk gaf uitleg bij de verschillende thema’s van het boek. Tijdens een Emmauswandeling overdachten we wat we hadden gehoord, genoten van de natuur om ons heen, en wisselden de eerste ideeen uit om met het thema Verduurzamen aan de slag te gaan. Want een duurzame leefstijl ontwikkelen is veel leuker samen! Corinne heeft een steen in de vijver gegooid, wij mogen de eerste cirkel zijn!

Wil je ook meedoen als cursusleider?

-op 17 februari 2023 is er een introductiedag voor mensen die overwegen met de cursus aan het werk te gaan of gewoon geinspireerd willen worden.

-In april/mei start de 2de groep met een intro en evaluatiedag en tussendoor verzamelen van duurzame ideeen.

Aanmelden kan bij crgroenendijk@hetnet.nl